A torony új lakója

Végre, nemcsak a vadgalambok lakják új református templomunk harangtornyát, akik elég hamar ráleltek itt otthonukra, igazolva ezzel a Szentírás szavait: “Még a veréb is talál házat, és a fecske is fészket, ahova fiókáit helyezi oltáraidnál, Seregek Ura, királyom és Istenem!” (Zsolt 84,4)

2019. május 22-én megérkezett a Gombos Miklós harangöntő mester által készített 140 kg-os, É hangra hangolt gyönyörű harang, és el is foglalta méltó helyét Monorierdő legmagasabb pontján. Ott, ahonnan jól hallatszik majd mindenhová Isten hívogató szava. A harang felirata:

“Monorierdői Református Egyházközség harangja, 2019. Dicsőség a magasságban Istennek! Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg szíveteket. Zsid 3,15” 

Bízunk abban, hogy évszázadokon keresztül fogja majd e harang szava hirdetni a megváltást, és közösségre hívni Istennel Monorierdő minden lakóját.

Köszönjük szépen, és Isten áldását kívánjuk mindazoknak az életére, akik anyagilag segítettek abban, hogy e harang 2 millió forintos költsége ilyen rövid idő alatt összegyűlhetett!