Helyére került a toronysüveg

2018. július 25-én, szerdán daru segítségével, többszöri halasztás után, de végre helyére került a toronysüveg. Joggal állíthatjuk, hogy az egész építkezés során ez a legkritikusabb művelet, ugyanakkor a leglátványosabb is. A jelenlévő munkások, ácsok, bádogosok, villámvédelmi szakemberek is izgalommal várták ezt a napot. Már reggeltől sokan gyülekeztek a szomszédos Makkos parkban, hogy szemtanúi lehessenek az eseménynek, de sajnos, az időközben felmerült probléma miatti halasztást csak kevesebben tudták megvárni. A daruzáshoz ugyanis nem volt elég hosszú a heveder, a lánc beakadt a csillagdísz egyik csúcsába, amit meg kellett javítani. Azután meg kellett várni, amíg megérkeznek a megfelelő eszközök a folytatáshoz. Végül is 13 óra után fölemelésre került a toronysisak, ami problémamentesen a helyére illeszkedett. Ezután összekötötték a villámhárító vezetékeit, levágták az emelőszemeket.

A toronyfödém 13 méter magasan van, erre lett ráemelve a 8 méteres császárfával rendelkező toronysisak. A császárfa adja a toronysisak ácsszerkezetének magasságát, ehhez még a csillagdísz adódik hozzá. A torony teljes magassága a csillagdíszig 23 méter. Érdekesség, hogy a torony így már távcsővel látszik a 11 km-re lévő monori Strázsa-hegyi kilátóból is, mint Monorierdő legmagasabb épülete, hirdetve az Úr dicsőségét.

A folytatásban elkezdődhetnek a templom falazási munkái, a torony színezése és belső lépcsőjének kialakítása. A toronyba reménység szerint a jövő évi templomszentelésre harang is fog kerülni. Ennek megvalósításához az eddigiek megköszönése mellett még sok adományra van szükség.

“Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!” (Zsolt 139,17)