Ifitábor, Perőcsény

Ifitábor, Perőcsény

2015. július 21-25-ig a Vasadi Gyülekezet ifiseivel közösen táboroztunk a börzsönyi Perőcsényben. A hét címe: Kövess engem!

Sorra vettük a reggeli és esti áhítatok keretében egy egy tanítvány életútját, hogy honnan hívta el Jézus, és mi lett aztán később a tanítványok egyéni sorsa, hogyan tudtak vagy éppen nem tudtak megmaradni elhívatásikban. Így beszélgettünk Péterről, Mátéról, Jánosról, Nátánaélról, Júdásról és Pálról. Igyekeztünk meglátni és megláttatni azt, hogy Jézus ma is szól hozzánk: Kövess engem! – és ma is különbözőképpen engedhetünk ennek a hívásnak. A tanítványi példákon át tanított bennünket az Úr arra, hogy miképpen hallhatjuk meg ezt a hívó hangot, hogyan engedelmeskedhetünk neki és hogyan maradhatunk hűek az elhívásunkhoz.

A lelki táplálékon túl nagyon sok játék, beszélgetés, kirándulás jellemezte a hetet. A forróság ellenére tettünk egy 10 km-es túrát a Börzsönyben Salgóvárhoz, de voltunk a kemencei és az esztergomi strandon is. Kipróbáltuk a nagybörzsönyi kisvasutat, meglátogattuk éjszaka a közeli halastavat, nappal pedig a perőcsényi református templomot, ahol a helyi lelkész tartott előadást. Mozgalmas, érdekes programokon kerülhettek közel egymáshoz a vasadi és a monorierdei ifjúság tagjai…

A legmélyebb élmény talán mégiscsak az volt, amikor pénteken este beszélgetésre vártuk azokat a  fiatalokat, akik elhatározták, hogy ezentúl követni akarják az Urat, máshogy akarják élni életüket. Isten segítse őket abban, hogy ne csak a megszokott környezetükből való kiszakadás élményének eredménye legyen ez a döntés, hanem a tanítványokhoz hasonlóan meg tudjanak maradni ezen az úton!

Istennek legyen hála és köszönet ezért a hétért!

Lénárt Tibor