Kik vagyunk mi?

A Monorierdői Református Gyülekezet önálló egyházközségként 2018. január 1. óta működik. Tagjai olyan emberek, akik Krisztusba vetett hitüket igyekeznek megélni a hétköznapokban is. Olyan közösség, amelynek tagjai számon tartják egymást, törődnek egymással. Olyan közösség, amelyik nem önmagáért él, hanem Isten nevét hirdetve mindenki felé szeretettel és segítőkészséggel fordul oda. Nem tökéletes, de boldog emberek közössége.

Kik tartozhatnak közénk?
Bárki, aki keresi élete értelmét, célját és állandó boldogságát, s elfogadja, hogy Istennél ez valóban meg is található.

De miért is akarnál közénk tartozni?
Azért, mert Te is a boldogságot keresed az életedben, de mindig csak időlegesen találtad meg. Van, aztán egyszer csak elmúlik egy betegség, egy haláleset, egy családi konfliktus, egy munkahelyi válság miatt. Azért is akarhatsz közénk tartozni, mert valahol a szíved mélyén Te sem hiszed azt, amit évtizedeken át tanítottak Neked: hogy a világ ok és cél nélkül, véletlenül a semmiből jött létre. Kell lennie VALAKINEK, aki nemcsak megalkotta, hanem fenntartja ezt a világot, célt adva benne a Te életednek is. És ezért a célért megtart, sőt Krisztus által megment Téged is, bármilyen nehézségeken is kell néha keresztül menned. Ebben a hitben erősít meg a közösséghez tartozás.

Hogyan jöhetsz közénk?
Úgy, ahogy vagy! Az sem baj, ha meg sem vagy keresztelve. Eljöhetsz egy istentiszteletre vasárnap délelőtt 10 órára. Nem kell külön öltözék és nem kell ismerni az istentisztelet rendjét sem. De esetleg egy előre meghirdetett hétközi alkalomra is bejöhetsz, vagy asztali beszélgetésre, ahol felteheted a kérdéseidet is a hittel kapcsolatban. Nem kell mindent azonnal megérteni és elfogadni sem. Hitünk alapja, a Biblia gondolkodtató könyv és egyáltalán nem baj, ha kérdéseket támaszt benned…, csak ne hagyd megválaszolatlanul!

Adj esélyt magadnak!

Sokan úgy utasítják el a keresztyén hitet, hogy bármit is tudnának róla vagy csak felületes ismereteik vannak. Mi hisszük, hogy ha időt szánsz rá és lehetőséget adsz magadnak Isten megismerésére, akkor Ő Téged is meg tud szólítani. Ő tényleg meg tudja változtatni, boldoggá tudja tenni az életedet! A Biblia csodái a Te életedben is működőképesek! Isten olyan boldogságot kínál Neked, amit semmilyen külső körülmény nem rombolhat le. A döntés a Te kezedben van végső soron.

Találkozunk?