REFISZ Kupa, 2016. május 28.

Hála és köszönet van szívünkben Isten felé, hogy eljuthattunk a Református Ifjúsági Szövetség focikupájára. Úgy indultunk el, hogy nem az számít mennyi gólt tudunk lőni, hanem az, hogy részt vehessünk ezen az alkalmon, és testileg-lelkileg fejlődhessünk, tanulhassunk az eddig gyakoroltak alkalmazásából. Akár veszítünk, akár nyerünk, mindent Isten dicsőségére teszünk!

Mindannyiunk számára nagy élmény volt ez az alkalom, hiszen nem vettünk részt még ilyen eseményen. Istennek hála és dicsőség azért is, hogy összemérhettük az eddig megszerzett játéktudásunkat más gyülekezetből érkező református testvéreinkkel is. És külön öröm volt számunkra, hogy játszhattuk egy barátságos mérkőzés fél idejét a diósjenői leánycsapattal, de ez már a végeredménybe nem számított bele. Az ellenfeleink, akikkel “Dávid és Góliát” csatát kellett kiállni, a következők voltak: Noszvaj, Rózsatér FC, Mickey’s FC és a Kispest csapata. Szívvel és hittel reménykedünk, hogy a továbbiakban is a hitünk útján Isten hozzásegít játékunkhoz, ami által még tovább fejlődhetünk lelkiekben és testi erőnlétben egyaránt.

Hálás szívvel köszönjük lelkipásztorunknak, Tibor bácsinak, hogy felkészített mindnyájunkat hétről hétre lelki tanításokban is! És mindazoknak is köszönjük, akik ezen a napon bátorítottak, biztattak minket, és szüleinknek akik velünk voltak ezen a napon, ahogyan velünk vannak az élet mindennapjaiban is. Még ha az eredményeink nem is érték el azt, amit vártunk, mégis azt mondhatjuk bátor szívvel hogy győztünk, hiszen Isten velünk volt és van, mint ahogy Dáviddal is vele volt amikor Góliát ellen kellett kiállnia a csatában!

(Gáspár József)

20160528_093100